להאזנה להקלטת התוכנית:

ד"ר יניב אפרתי, מייסד ומנהל המרכז הישראלי לקידום מיניות בריאה (IHS)
יחזקאל שטלצר, מנהל אירגון 'שמור עיניך' לטיפול בנפילות באינטרנט ובהתמכרויות, ומייסד הארגון טיפ-טיפה להתמודדות של נוער בנפילות באינטרנט
ועקיבא גנז, סמנכ"ל של אינטרנט רימון
האינטרנט חולל מהפכה של ממש בחיינו – פותח אוצרות מידע שבעבר לא היו בהישג ידינו, אבל גם פתח לפנינו את הדרך למחוזות אפילים. אחד ממאפייני הבגרות הם כוח האיפוק, היכולת לדחות סיפוקים ולעמוד בפיתויים. הרבה מתבגרים מבקשים מאיתנו שנתייח סאליהם כמבוגרים לכל דבר, ונצייד אותם בכל הטכנולוגייה שמשרתת אותנו המבוגרים. אבל לא כל המתבגרים רכשו עדיין את יכולת האיפוק והריסון. מכאן לקשיים המאפיינים את גיל ההתבגרות, והדבר בא לידי ביטוי בעיקר מסביב נושא האינטרנט.
אנחנו צריכים לשאול את עצמינו קודם: היכן גולשים ילדינו? ד"ר יניב אפרתי, שחקר את הנושא שנים רבות, מציג נתונים.
מה עושים לגבי פרסומות לא צנועים בסרטוני יוטיוב? הילדים מסתכלים עלינו – איך אנחנו ההורים מגיבים? עדיף להציג גבולות או לנהל שיח פתוח?
מה הנוער מחפש? – למה האינטרנט כל כך מושך אותם?
עקיבא גנז, סמנכ"ל של אינטרנט רימון מציג נתונים לגבי אחוזי ילדים שגולשים באתרי פורנוגרפיה ועל תעשיית הפורנוגרפיה בישראל. למה הורים לא פועלים להגן על ילדיהם? למה אין מספיק מודעות? מה צריך לעשות ברמה הציבורית? מה הפתרונות הטכנולוגיים שקיימים? את מה הם פותרים ומה הם עדיין לא פותרים? מה יעיל ומה פחות יעיל? מה לגבי גלישה בטלפון חכם? האם התלונות מוצדקות שהגלישה בסמארטפון עם סינון היא יותר איטית?
יחזקאל שטלצר – חשיבות קידום החקיקה. מה עולה מהשטח לגבי גלישה באינטרנט במגזר הדתי? יש כלים שניתן להיעזר בהם בעבר לסינון? על עקיפת סינון וכלי דיווח. האם נער בן 16 יסכים שיתקינו לו תוכנת מעקב? לאם בני נוער מרגישים שהם זקוקים לעזרה אחרי נפילות באינטרנט, לאן הם יכולים לפנות? על הארגון החדש 'טיפ טיפה' – http://tiptipa.org.il/ – איזה כלים מוצעים שם? ועצות כליליות להורים שעשויות לסייע בחינוך הילדים.
עוד עם ד"ר יניב אפרתי על נושא האינטרנט בלב אבות:
בלחיצת כפתור – האינטרנט כאן. יתרונות וחסרונות. כלים להכוונת בני נוער. מבט פסיכולוגי.
ולעוד חומר בנושא האינטרנט בלב אבות:
חגורות בטיחות- לא רק בכביש – מה מסוכן יותר: לגור בקומה עשירית ללא סורגים או אינטרנט פתוח?
המירוץ אחרי החסם – הטכנולוגיה מתקדמת ואיתה הבעיות שמצריכות חסימה…
למה אין לנו אינטרנט מוגן בבית? – ברוב הבתים, האינטרנט והטלפונים החכמים הם ללא כל הגנה. יצאנו לרחוב וליקטנו כמה תשובות מעניינות של הורים.
עצות וטיפים לגלישה בטוחה ומועילה – כמה נקודות שחשוב לדעת על גלישה באינטרנט
השימוש באינטרנט – סכנות ופתרונות – האם רצוי להתחבר ל"אינטרנט כשר"? האם נכון לוותר על ההתמודדות?
הנוער הציוני-דתי באינטרנט: צילום מצב – נתונים סטטיסטיים אודות תופעת נערים הגולשים לאתרים פורנוגרפיים, והתייחסות לאמצעים למניעת הבעיה.