בסוף כיתה י"ב, המתבגרים והמתבגרות ניצבים בפני התלבטות, והרבה פעמים הם נמצאים לבד בהחלטה כמעט בלעדית, לעומת התקופה בסוף כיתות ו' או ח' שבו ההורים שותפים להחלטות המתבגרים ואפילו מחליטים עבורם. לאן פניהם מועדות? – צבא / ישיבה / מכינה? וההחלטות הגולרליות האלה על העתיד הקרוב משפיעות גם על העתיד הרחוק – לכן ההכרעה כה משמעותית. בתוכנית הזאת הרב שיינפלד, שמלווה כבר הרבה שנים תלמידים בכיתה י"ב, מדבר על הכוונת מתבגרים בשנה זו. מה תפקידם של הורים ואיך הם יכולים לסייע – אם בכלל – לבניהם? מה המשמעות של השנה זאת, שהיא בעצם השנה לפני שהבן בעצם עוזב את הבית? איך מבססים תשתית נכונה של הקשר עם הבן? האם אנחנו ההורים הכלל אמורים להתערב בהחלטות נער שעוד מעט לוקח אחריות על הגנת מדינת ישראל? האם להורים יש כלים כדי לכוון? והאם ההורים מעוניינים במקום שטוב לבנם או בעצם במקום שטוב להם ההורים? ולגבי החשש של הבנים שידרשו להשתנות.
להאזנה להקלטת התוכנית:

עוד בנושא עם לב אבות:
ישיבה או מכינה – בננו שמיניסט בישיבה תיכונית. יש לו יכולות ללמוד בישיבה, אולם הוא חושב על מכינה. אנו חוששים כי הלימוד במכינה ואחריו השירות הצבאי המלא ישחקו אותו מבחינה דתית. מה לעשות?
עוד עם הרב אלי שיינפלד בלב אבות:
"הורות והתבגרות": שיח עם המתבגר – תקשורת עם מתבגרים היא לא רק צינור להעברת המסר והתכנים, אלא לב ליבה של הקשר בין ההורה לילד בגיל ההתבגרות והוא המפתח הכי משמועתי להצלחת הקשר החינוכי איתו.
"הורות והתבגרות" בנושא: הפיזיולוגיה של המתבגר – איך לפתוח שיחה – בתור מורה או בתור הורה – עם מתבגרים על השינויים הפיזיולוגיים שעוברים עליהם? אם לאבא קשה לדבר עם בנו על הנושא, האם האמא יכולה לדבר איתו?
מחלה ושמה פרפקציוניזם – לפעמים מציבים רף גבוה של הצלחה. מתי זה מדרבן את הילד ומתי זה יכול לפגוע?
מבחן התוצאה – כמו במבחנים כך בהתמודדות הרוחנית – על מה אנחנו שמים את הדגש? על התוצאה או גם על הדרך?
יפה השתיקה? -לגבי ההתבגרות המינית, לשוחח עם הבנים או לא? לפתוח את הנושא או להמתין עד שיבואו לשאול?
כיצד לשוחח עם הבן על התפתחותו הפיזית? ראשי פרקים לשיחה עמוקה על שינויים פיזיולוגיים בגיל ההתבגרות
מה יעשה הנער? האם אתה יודע היכן בנך גולש?