שאלות מעוררות מחשבה ומשימות להפעלת המתבגרים בליל הסדר / איך לעזור להם לחוות חירות ולא מתח? / רווקות מאוחרת – איך נסתדר בחג המשפחה?
ומה עם התוכן?! – משימות לליל הסדר!
"מדוע חשוב כל-כך לזכור את מה שהיה שם ("וזכרת כי עבד היית בארץ מצרים")?"
"אם יש לכם הגדה עם ציורים – מה דעתכם על האופן בו ציירו את ארבעת הבנים?"
"איזה מתנה היית רוצה לבקש מאביך תמורת האפיקומן? ואיזו מאביך שבשמים?"
ועוד..
שאלות מעוררות מחשבה לפתיחת דיונים בליל הסדר, ומשימות להפעלת המתבגרים
נראה שאין חג בו חוויית החירות של המתבגר חזקה יותר מחג הפורים עד כדי "שיכרון החירות". בפורים מרגישים בני הנוער שמותר להפר את הכללים הנהוגים בכל השנה.
ומה עם פסח?
נראה שבחוויה של המתבגר, אין חג יותר משעבד ומחייב מחג הפסח. החל מהניקיונות וכלה בליל הסדר המשפחתי המחייב ישיבה ממושכת עם המשפחה בקריאת ההגדה.
אז איך נאפשר למתבגרים חווית חירות יחד עם שייכות למשפחה ולעם?
כיצד ננהל את המתח בין חירות לשייכות בפסח? / חדוה אריאל
פסח, זמן המשפחה, מביא איתו קושי ממוקד לרווקים, שמוכרחים לבחור בין עריכת ליל הסדר עם חברים (ולאו דווקא הכי טובים…) רחוק מחיק המשפחה, לבין הופעתם כרווקים הבודדים בין הזוגות הצעירים שבמשפחה. הערות ולחץ מצד ההורים מודאגים לא מוסיפים לשמחה…
אז איך באמת ניתן לעזור להם? להלן מדור על רווקות מאוחרת לכבוד חג הפסח.
איך אוכל לעזור לה?
שאלה: הבת שלי בת 28 ואיננה נשואה. כל פעם שאנחנו מעלים את הנושא היא הופכת להיות תוקפנית ולא מוכנה שנתערב. היא הבת שלנו ואנחנו דואגים לה. לפעמים חברות שלי מציעות לי בחורים מצוינים בשבילה ואני אפילו פוחדת להציע. מה לעשות?
שאלה: בתי בת ה-25 חושבת לשכור דירה עם שותפות. אני מבינה את הצורך בעצמאות בגיל הזה, כשחברותיה הטובות כבר נשואות, אך חוששת: האם היא תרגיש עדיין את הצורך להינשא? האם היא תישאר ברמתה הדתית?
בתי רוצה לעבור ל"ביצה" / שושנה היימן, יונה תור, ענת סטרז', ד"ר חנה קטן וצביקה מור.
דווקא בנושא כל כך חשוב ומרכזי, כמו בחירת בן/בת זוג, מוצאים הרווקים עצמם תחת לחץ סביבתי מאסיבי, 'לחטוף' מכל הבא ליד, מה שמציעים לך, בלי לבדוק 'יותר מדי'…
חיה מאיר משוחחת עם רווקים ורווקות שסביבתם לוחצת עליהם להתחתן. הורים, אנא שימו לב לשיחה זו!!!
ארגון לב אבות הוקם במטרה לסייע להורים להתמודד בצורה חיובית עם האתגרים החינוכיים שמציב בפניהם גיל ההתבגרות של ילדיהם. בארגון לב אבות אנחנו מאמינים שתקופת גיל ההתבגרות איננה "עונש" אלא ברכה ואושר להורים ולמתבגרים כאשר מתקיים בה מאמר הכתוב
"והשיב לב אבות על בנים ולב בנים על אבותם" (מלאכי ג כד).